Vulić: Cirkus i lakrdija od procesa

3
Foto: Klix.ba

Ono što se danas moglo vidjeti u Sudu BiH je cirkus i lakrdija, navela je predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Nakon ročišta o izjašnjenju o krivici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću po tužbi za, kako je navedeno, neizvršavanje odluke visokog predstavnika, Vulićeva je rekla da optuženima nije data prilika da iznesu svoje argumente i stavove.

– Ovo je apsolutno kopi-pejst scenario kako se sudi Donaldu Trampu u Americi. Ako Sud BiH stavlja u isti rang Dodika sa Trampom, to je jedino ohrabrujuće. On nije kriv i tako će biti – istakla je Vulićeva.

Ukazala je da Ustav BiH narušavaju sudija Jasmina Ćosić Dedović i tužioci, te naglasila da se Dodiku, koga su Srbi legitimno birali za svog predsjednika, sada sudi zato što je radio svoj posao.

Ona smatra korektnim što se optuženi izjasnio da ne razumije optužnicu.

– Te fraze kako ne može reći da ne razumije jer ima branioca krajnje je nedopustivo. Još jedan od dokaza da je u ovom sudu sve naštimano. Ovo nije sud, nego jedna opšta lakrdija – naglasila je Vulićeva.