Vulić: „Dan D“ za Prutinu – mora ispuniti nalog trojca

44
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je sutra „dan D“ za člana CIK-a Vanju Bjelica Prutinu, koja je na tu poziciju došla mimo svih procedura i bez relevantnog iskustva u provođenju izbora, a na preporuku Mirka Šarovića kome se zaklela na vječnu odanost.

– Prema mojim izvorima iz CIK-a, odnosi između ovog dvojca su odavno poljuljani, ali bez obzira na to isti su im nalogodavci – Majkl Marfi i Kristijan Šmit i zato Prutina mora kako zna i umije da izvrši sve pripremne radnje i zaduži izvršioce radova kako bi sutra na žrijebanju bilo izvučena kuglica sa imenom PDP-ovog delegata u Domu naroda – istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je zajednički cilj trojca Marfi-Šmit-Šarović da ustoliče Šarovića u Savjet ministara, što on želi više od života, dok ovoj dvojici takav i slični Šarovići trebaju kako bi, prije Marfijevog odlaska, oduzeli imovinu entitetima i obezbijedili ličnu korist prije posljednjeg leta iz BiH.

– Vanja Bjelica Prutina, izvođač nelegalnih radova, danima vježba kući izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača, jer ovo je njena posljednja šansa da se oduži Šaroviću i ispoštuje zahtjev Marfija i Šmita. Sve će to ova vrla pravnica uraditi kršeći Ustav i procedure, jer je to jedini način da ostane na poziciji na koju je i imenovana kao Šarovićev pulen – rekla je Vulićeva za Srnu.

CIK će sutra, dvije godine nakon izbora, provesti žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH između dvije kandidatske liste – SNSD i PDP.