Vulić: Kojović do kraja ogolio namjere stranaca i klimoglavaca iz FBiH

15
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je njen kolega, poslanik Naše stranke Predrag Kojović otvoreno priznao da je u koaliciji sa međunarodnom zajednicom i po ko zna koji put pokazao osnovno političko neznanje da na nivou BiH nije ni bilo koalicije nego partneri u vlasti.

– Kojović odavno pokazuje da je njegov izbor uvijek bio da radije sjedi sa ambasadorima i klima glavom na sve njihove naloge, nego da razgovara sa izabranim političkim predstavnicima tri konstitutivna naroda, koje on naziva „koalicija“, pa stoga ni ne čudi njegov najnoviji medijski istup – rekla je Vulićeva za Srnu reagujući na izjavu Predraga Kojovića da „koalicija na nivou BiH više ne postoji“.

Ona je ukazala da je posebno interesantno da je Kojović sam otkrio o čemu se razgovora, bolje reći koji se nalozi serviraju političkim klimoglavcima u FBiH na tim sarajevskim sastancima sa strancima, pa je tako saopštio javnosti da se spremaju i neke nove sankcija koje će, kako to on kaže, targetirati ljude oko Milorada Dodika.

– Poražavajuće je i jadno da izabrani političari u FBiH slušaju Majkla Marfija i njegove kolege iz Kvinte koji im savjetuju šta treba, a šta ne treba da rade pa, između ostalog, da ne treba da razgovaraju sa predsjednikom SNSD-a, najveće političke partije u BiH, Miloradom Dodikom i da treba da sačekaju da se završi sudski proces protiv njega – istakla je Vulićeva.

Naivni i nezreli političar Kojović, koji ne zna kome prije da se dodvori – strancima ili Bošnjacima u FBiH, rekla je Vulićeva, tako nam je potvrdio ono što iz Republike Srpske govorimo godinama – da pravosuđe u BiH nije nezavisno i da se nalazi u kandžama međunarodne zajednice, predvođene Marfijem.

– Takođe, potvrdio je i naše tvrdnje po čijem nalogu rade sudije i tužioci koji se otvoreno pozivaju na „skidanje“ glave Miloradu Dodiku. Kojovićeva izjava do kraja je ogolila i raskrinkala sav besmisao pravosuđa u BiH gdje predstavnici zakonodavne vlasti i stranci upravljaju sudskom vlasti što je neviđeni apsurd. Jedino im je zajedničko njihova slijepa poslušnost međunarodnoj zajednici – istakla je Vulićeva.

Ona je navela da dio međunarodne zajednice, predvođen Marfijem, naređuje VSTS-u, Tužilaštvu, Sudu i strankama Trojke, a dokaz tome i jesu najave Kojovića koji zna kakav scenario se sprema za političku likvidaciju Milorada Dodika.

– Uzaludan vam je trud, istinske Srbe neće niko pokoriti. Vi ćete ostati klimoglavmci i poslušnici, a mi borci i poštovaoci dejtonske BiH. Samo ste, gospodo, zaboravili na jednu, veoma bitnu činjenicu – pregovaranja sa EU ne bi bilo da nije bilo predstavika Republike Srpske, te da će ga ubuduće biti samo u onoj mjeri u kojoj se budu uvažavali stavovi Republike Srpske i njena vidljivost u procesima odlučivanja – poručila je Vulićeva.