Vulić: Konaković po mišljenje ide u zapadne ambasade

3
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da politički amateri poput Elmedina Konakovića, u svojoj kratkoj i ne baš slavnoj političkoj karijeri, nikada neće imati priliku da vide državnika, u pravom smislu te riječi, kao što je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, osim u medijima.

– I to je Konakovićev, kao i političara u pokušaju poput njega, vrhunac da Putina mogu da gledaju samo na slikama, a razgovarati, sastajati se i imati čvrste, prijateljske odnose sa čovjekom za koga zna cijeli svijet mogu samo izabrani, posebni, politički obrazovani i ljudi sa vizijom što Milorad Dodik svakao jeste, a što je do sada potvrđeno bezbroj puta – naglasila je Vulićeva.

Reagujući na izjavu Konakovića da će predsjedniku Republike Srpske biti sve gore, jer za dolazak na sastanak političkih partnera na nivou BiH u Mostar vjerovatno će, kako kaže, morati da pita Putina, Vulićeva je izjavila Srni da Konaković polazi od sebe, s obzirom da nijednu odluku nije u stanju da donese a da prethodno ne konsultuje službenike po zapadnim ambasadama.

– Svima nam je poznato da je on navikao da po mišljenje ide negdje drugo, tako da nije ni čudo što insinuira ovakve stvari za predsjednika Dodika, kojem nisu potrebni strani sufleri, a još manje nalogodavci kao što ih imaju politički amateri poput Konakovića i njegove ekipe iz FBiH – ukazala je Vulićeva.

Ona je rekla da Konaković ni za pet života, a kamoli kroz instant političku karijeru, neće dorasti veličinama i političkim gromadama kao što Vladimir Putin i Milorad Dodik.

– Istina, stalnim pominjanjem moćnih ljudi, Konaković može samo da puni naslovnice medija kojima su bolne tačke Republika Srpska i Milorad Dodik ili bolesna ambicija da opčini ono malo svojih birača koje ima. O drugim temama, pa i onim iz svoje nadležnosti nije ni dorastao da govori, i zato ima strane mentore koji kroz njega govore. A što se tiče Konakovića i veoma interesantnih tema koje se vezuju za njega, tu već postoji zabrana izvještavanja – naglasila je Vulićeva.

Vulićeva je poručila Konakoviću da nema potrebe da se bavi Republikom Srpskom i Miloradom Dodikom, i ko tone i zašto, te da mu je bolje da brine za sebe.

– Samo bih još poručila – ako mu nešto nije jasno da ponovo pročita tekst uglednog njemačkog lista „De Tagesšpigl“. Pametnom dosta, a njemu ostaje da se poklopi i ne izlazi iz mišije rupe. A kada „politički“ poraste, možda i izraste u političara kalibra Milorada Dodika, kojem se donedavno divio i klanjao po Banjaluci, ali, kako je govorio, „samo da se ne sazna u FBiH“ – rekla je Vulićeva.