Vulić: Loše su im procjene da će se rezolucijom riješiti Srba

6
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da se političko Sarajevo prevarilo u procjenama da će im rezolucija o Srebrenici donijeti sreću i prosperitet, te da će se riješiti srpskog naroda.

Vulićeva je navela da je više nego jasno da se, kada je riječ o priči u vezi sa rezolucijom o Srebrenici, radi o lobiranju i nastojanju da se izvrši stigmatizacija srpskog naroda.

– Ovdje nije riječ samo o Srbima iz Republike Srpske, već generalno o srpskom narodu ma gdje god da živi. Strašno je ovo što oni rade i kako zloupotrebljavaju pojam genocida – rekla je Vulićeva Srni.

Ona je izrazila uvjerenje da neće doći do usvajanja rezolucije i da će preovladati zdrav razum u svemu tome.

– Ako ukoliko se usvoji, to će ovdje da napravi takve preokrete, ne samo u BiH, već globalno, jer nisu Srbi samo u Republike Srpskoj – rekla je Vulićeva.

Dodala je da Srbi žive širom svijeta i da neće sjediti skrštenih ruku i čekati da ih neko etiketira kao genocidan narod.

– Mi nismo genocidan narod i nismo narod koji će se bilo kome povinovati – istakla je Vulićeva.

Ona je navela da je ovdje prvenstveno problem to što Velika Britanija i Amerika ne mogu da prihvate aktuelne vladajuće strukture i da Srbi nisu ti koji klimaju glavom i slušaju, već su za kompromis, rad i stvaranje.

– To je očito nešto što njima ne odgovara, jer njima ne trebaju ljudi sa stavom, nego isključivo i samo poslušnici – rekla je Vulićeva.

Upitala je Bošnjake da, ukoliko je sve tako kako oni kažu i ako su Srbi genocidan narod, otkud tako veliki broj bošnjačkog naroda na biračkom spisku u samoj Srebrenici.

– Otkud tako veliki broj bošnjačke djece koja žive u Srebrenici? Otkud to da je Srebrenica među prvim opština u kojima je načelnik bio Bošnjak? Ja samo postavljam pitanje, apsolutno, ništa ne zaključujem i ni zašta ih ne optužujem. Ako smo mi izvršili genocid, odakle toliki bošnjački narod – upitala je Vulićeva.

Ona je pozvala i Bošnjake i sve one koji zagovaraju donošenje rezolucije da na ova pitanja odgovore i da sve obrazlože argumentovano.