Vulić: Marfi vodi ličnu politiku u BiH koja izaziva samo gađenje

11
Foto: SRNA

Rečenica „SAD više od 30 godina rade u ime naroda BiH“ potpuno je ogolila personalnu politiku Majkla Marfija koju besramno sprovodi kao zvaničnu američku, a riječ je o njegovoj frustrirajućoj, ličnoj politici, rekla je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

– Ko je Marfi da bilo šta radi „u ime naroda BiH“? Niti ga je ko birao, niti je izabran, niti je BiH američka kolonija, a koliko znam nije ni učestvovao na izborima u BiH. On je samo jedan u nizu diplomata koji je došao i prošao kroz BiH. Neki su ostavili pozitivan utisak, a Marfi i njemu slični samo gađenje – istakla je Vulićeva za Srnu, reagujući na Marfijevu izjavu da je za krizu u BiH kriv, kako kaže, Milorad Dodik, a ne međunarodna zajednica.

Prebacivanje krivice za političku krizu izazvanu stranim intervencionizmom sa sebe i njegovih saradnika u međunarodnoj zajednici na izabranog predsjednika Srpske, rekla je Vulićeva, previše je čak i za odlazećeg Marfija.

– Iako je na izlaznim vratima BiH, on nastavlja da beskrupulozno laže i izmišlja, prebacujući krivicu sa sebe na predsjednika Srpske. I Amerika mu je jasno stavila do znanja šta misli o njemu i njegovoj diplomatiji u BiH zbog čega ga i vraća ranije, prije isteka mandata. Pametnom dovoljno, osim, izgleda Marfiju – navela je Vulićeva.