Vulić: Mehmedović davno pokazao da želi islamsku BiH, sve ostalo laž

6
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da Republika Srpska podržava dejtonsku BiH, a da je poslanik SDA u Predstavničkom domu Šemsudin Mehmedović likovanjem tokom odsijecanja srpskih glava na Ozrenu dokazao da želi islamsku BiH, te da su samim tim njegove drugačije tvrdnje lažne.

– Srećna sam što srpski narod u nesrpskom Sarajevu predstavlja heroina Željka Cvijanović, koju uvažavaju moćne evropske i svjetske zemlje, u šta se uvjerio i sam Mehmedović – rekla je Vulićeva Srni.

Republika Srpska, dodala je Vulićeva, zalaže se za mir, suživot i prosperitet dejtonske BiH.

– Otimanje, mučenje i ropstvo bliski su Mehmedoviću i njegovim uzorima, prepoznatim u liku turiste Kristijana Šmita čim mu je inspiracija Berlinski zid koji nikada nije bio, niti će biti na ovim prostorima. Granica postoji, da! Granica koja označava poštovanje, uvažavanje, praštanje i suživot sve ono što je posmatraču mučenja srpskih sinova strano – navela je Vulićeva.

Prema njenim riječima, vrijeđanjem i ponižavanjem žene Mehmedović samo otkriva svoje pravo, istinsko lice, islamskog fundamentaliste čija je vizija BiH slična talibanskom teroru u Avganistanu.

– Vaša politika je nazadna i retrogradna, uživate da budete protektorat, da se prodajete, ali vam je to ostalo od vaših predaka. I oni su Turcima prodali vjeru za večeru, tako da i vi kao njihovi potomci ne možete biti ništa bolji – dodala je Vulićeva.

Ona je navela da u nedostatku istorije, identiteta, jezika i ostalih elemenata koji čini jedan narod i naciju Mehmedović i njemu slični u paničnom strahu i suludoj izgubljenosti na sve načine čine nasilje, ovaj put političko, ali da moraju znati da nasiljem niko nije ništa postigao, pa neće ni oni.

– Pored žaba, u mutnim barama žive krokodili, da sam Šemsudin Mehmedović ne bih konje usmjeravala na krokodile – poručila je Vulićeva Mehmedoviću u odgovoru na njegovu objavu na društvenim mrežama u kojoj je za nju i Cvijanovićevu rekao da „neće kreketanje zasjeniti suštinu problema“.

Za Vulićevu je naveo i da je „još jedan šum iz ustajale bare koja se zove Republika Srpska“, dok je Cvijanovićevu optužio da učestvuje u probama pravljenja Berlinskog zida u BiH, uz prijetnje „i mi konje za trku imamo! Neće vam proći što ste planirali“.