Vulić: Ne može novac američke i engleske ambasade biti jači od istrajnosti srpskog naroda

13
Foto: Sanja Vulić

Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da Sud, pretenciozno nazvan „BiH“, koji je ekspresno krenuo u postupak protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i institucije predsjednika treba da bude pažljiv i oprezan da im taj sudski „ekspres lonac“ ne prošišti.

Ona je poručila da ne može novac američke i engleske ambasade biti jači od istrajnosti, čestitosti i ponosa srpskog naroda.

– Sve dok postoji konstitutivni, srpski narod, niko neće urnisati na institucije Srpske, pa ni plaćene sudije – rekla je Vulićeva.

Prema njenim riječima, Delegacija EU i (šef te delegacije u BiH Johan) Satler umjesto da podstiču dogovore domaćih aktera parlamentarne većine, svojim uplitanjem otežavaju procese.

– Možda lideri većine sa teritorije Federacije BiH imaju potrebu da im stranci moderiraju procese i daju smjernice, ali biti dio većine je biti sposoban za donijeti i provesti odluku. Jasno je da u FBiH ne postoji lider koji se bori za bolje sutra svog naroda – dodala je ona.

Vulićeva je istakla da stalnim zahtjevima i komentarima, Satler i Delegacija EU jasno pokazuju da oni zapravo ne žele BiH u EU.

– Proces pridruživanja BiH ka EU koči upravo Delegacija EU u BiH, očito im je prelijepo, ušuškanim u Sarajevu, da BiH vide kao stalnu adresu – dodala je ona.

Ona je naglasila da je Republika Srpska na svim poljima pokazala sposobnost u rukovođenju, sprovođenju, realizaciji, poštovanju dogovora.

I jedan Satler da nam određuje gdje će biti sjedište apelacionog odjeljenja Suda BiH, pa taj film neće gledati – dodala je ona.