Vulić: Nema formiranja vlasti na nivou BiH dok ne budu potvrđeni rezultati za predsjednika Srpske

21
Foto: Sanja Vulić

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da je neobjavljivanje glasova za nivo predsjednika Republike Srpske direktan pokušaj urušavanja institucija Srpske i napomenula da je u postdejtonskoj BiH 30.000 glasova najveća razlika između dva kandidata za predsjednika Republike.

– Mirko Šarović, koji je dobro obaviješten od pojedinih članova CIK-a o narednim koracima ove nezakonito sastavljene komisije, nedavno je izjavio: „Mislim da je osnovna opcija da se ponovo glasa… Uvjeren sam da će novog glasanja biti“. Nije on uvjeren, već zna, informisan je prije javnosti, jer je vidio odluku prije svih. Samim tim Šarović je već najavio dalja dešavanja. Za građane Republike Srpske ta odluka znači nemamo predsjednika Srpske – naglasila je Vulićeva.

Ona je u izjavi za Srnu konstatovala da CIK svjesno i namjerno želi da Republiku Srpsku ostaviti u vakuum prostoru, tačnije srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović pozvati u Sarajevu, a od izbora predsjednika Republike Srpske praviti sagu.

– CIK na ovaj način, po nalogu, pokušava da spriječi da Srpska prva formira vlast, kako je to bilo u prethodnim izbornim ciklusima, da bi bila manje upadljiva sporost u formiranju vlasti na ostalim nivoima i da minimiziraju činjenicu da je Republika Srpska jedina funkcionalna u BiH – ocijenila je Vulićeva.

Ona je naglasila da su članovi CIK-a i opozicija iz Republike Srpske u opasnoj zabludi, jer se ništa i nigdje neće formirati dok ne budu potvrđeni rezultati za predsjednika Republike Srpske.