Vulić: Nisu srpski sinovi ginuli za Republiku Srpsku da bi ih u miru ponižavao njemački turista

9
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da prijetiti legitimno izabranom predsjedniku Republike Srpske, što čini Kristijan Šmit, može samo „političko nedonošče“, te da nisu srpski sinovi živote za Srpsku dali da bi njemački turista u mirnom vremenu ponižavao instituciju predsjednika Republike.

– Ići tamo gdje nisi dobrodošao mogu samo ljudi bez kulture i poštovanja – ocijenila je Vulićeva povodom Šmitove najave da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku.

Ona je istakla da je Republika Srpska zakletva srpskog naroda.

– Nisu srpski sinovi živote za Srpsku dali da bi njemački turista u mirnom vremenu ponižavao instituciju predsjednika Republike Srpske – napominje Vulićeva.

Ona je navela da je „Šmit isfrustrirani srbomrzac“.

Vulićeva navodi da ne zna kod koga u Republiku Srpsku dolazi Šmit i da, vjerovatno, „ide kod onih koji su na istom platnom spisku kao i on“.

– Za čestit srpski narod turista koji umišlja da ima imunitet, a nema potvrdu Savjeta bezbjednosti UN, je rušitelj dejtonske BiH i istrebitelj Srba i Hrvata sa ovih prostora – poručila je Vulićeva za Srnu.

Kristijan Šmit rekao je juče za „Frankfurter algemajne cajtung“ da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku, te predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku poručio da se „pripremi za neugodne trenutke“.

Šmit je svoje planove o dolasku u Republiku Srpsku najavio samo nekoliko časova nakon što je Dodik potvrdio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske dobilo instrukcije o postupanju u slučaju Šmita, pošto je najavljeno da će biti uhapšen i deportovan ukoliko dođe u Republiku Srpsku.