Vulić: Prutina ispunila izdajnički zadatak, ostaje vječno obilježena kao sluga, podanik i izdajnik

9
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je Vanja Bjelica Prutina ispunila misiju koju joj je povjerio trojac nalogodavaca – Majkl Marfi, Kristijan Šmit i Mirko Šarović.

– Vježbala je i izvježbala Prutina izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača i zahvaljujem se izvorima iz krugova CIK-a na tačnim informacijama. Ono što mi ostaje nepoznanica i što nikada neću razumjeti jeste kako će Vanja Bjelica Prutina, nakon ovog „poduhvata“, koji najviše liči na skečeve iz legendarne „Top liste nadrealista“, prošetati Istočnim Sarajevom i Republikom Srpskom – istakla je Vulićeva.

Ona je upitala i da li će ta osoba ikada shvatiti jedno – ko radi protiv svog naroda i protiv svoje republike, a za račun zapadnih mentora ostaje podanik, sluga i, ono što je najgore, izdajnik i obilježena do kraja života.

– Vrla pravnica je samo u ovom svom „prljavom“ poduhvatu zanemarila nekoliko važnih činjenica. Jedna od njih je da je u Službenom glasniku BiH 8/23 objavljena Odluka sa imenima delegata u Domu naroda, dalje Član 3. Poslovnika o radu Doma naroda kaže da bi postao delegat treba održati sjednicu Doma naroda i dati svečanu izjavu. Tako je ova „prepametna“ pravnica Prutina „previdjela“ da su mandati dodijeljeni, a svečane izjave date, te mimo svih procedura, a po nalogu svojih mentora po svaku cijenu hoće žrijebom da „izabere“ delegata i „ugura ga“ u Dom naroda. Ne znam gdje, kako i koji Pravni fakultet je završila, ali i brucoši znaju da se procedure moraju poštovati, a ne kršiti i zakon i Ustav zarad sluganstva – naglasila je Vulićeva.