Vulić: Savezništvo evropskih parlamentaraca sa bošnjačkom elitom s ciljem stvaranja islamske BiH

33
Foto: Klix.ba

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je evropskim parlamentarcima Andreju Kovatčevu (Evropska narodna partija), Klemenu Grošelju (Slovenački liberali) i Tineki Strik (Zeleni) da je njihova lažna briga za BiH samo njihovo savezništvo sa bošnjačkom elitom, te da su oni lažni dušebrižnici i lažne diplomate.

– Kad sebi dajte za pravo da „odsjecate“ srpske glave, konkretno Miloradu Dodiku, želim da vas informišem da u BiH žive Srbi koji baš tog Srbina poštuju i podržavaju. A, znate li zašto? Zato što ima hrabrosti suprotstaviti se takvim kao što ste vi – saučesnici predstavnika Bošnjaka koji žele unitarnu, islamsku BiH u kojoj nema ni Srba, ni Hrvata – naglasila je Vulićeva u pismu upućenom navedenim evropskim parlamentarcima.

Vulićeva ih je podsjetila da je mnogo srpskih sinova dalo život za Republiku Srpsku i da Srbi iz Republike Srpske nikada i ni sa kim ne žele više da ratuju.

– Mi ne zveckamo oružjem, mi oružja nemamo. Mi imamo samo ljubav za Republiku Srpsku i branićemo je do posljednjeg atoma snage. A vama da je stalo do BiH, nekada biste se pobunili protiv ponašanja Bisere Turković koja konstatno ruši Ustav i preuzima ovlaštenja Predsjedništva BiH. Ali ne, za vas je samo Milorad Dodik problem, što je dokaz da ste licemjeri. Laž je i da želite BiH u EU – istakla je Vulićeva u pismu.

Ona je podsjetila da je moćna Turska dobila status kandidata za članstvo 1999. godine i još nije dobila status člana EU.

– BiH je za sve vas eksperiment i poligon za političko nadmudrivanje. Imajte bar karaktera i pustite nas da živimo. Lažna briga i pozivanje na linč Milorada Dodika jasno pokazuju sav vaš gnjev i mržnju prema Srbima u BiH – zaključila je Vulićeva.