Vulić: Šemsudin Mehmedović, osvjedočeni mrzitelj Srba, najmanje pozvan da drži lekcije

8
Foto: Sanja Vulić

Da je prava i pravde u BiH, ne samo učesnici već i saučesnici u odsijecanju srpskih glava bili bi sankcionisani, a Šemsudin Mehmedović nije reagovao već likovao dok su mudžahedini i pripadnici tzv. Armije BiH klali srpske sinove i civile na području Ozrena, rekla je član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić.

Komentarišući Mehmedovićevu izjavu u vezi sa mirnim protestima podrške institucijama Republike Srpske organizovanim na četiri lokacije na međuentitetskoj liniji razgraničenja i njegovih priča o oklopnim vozilima „Despotu“ i „Vihoru“, Vulićeva je u izjavi za Srnu odgovorila da je mrzitelj Srba kakav je, evidentno, Šemsudin Mehmedović, najmanje pozvan da drži lekcije bilo kome, a pogotovo Srbima – žrtvama njegove ratne ideologije.

Vulićeva je za Srnu istakla da je srpski narod onaj koji prašta, poziva na suživot i uvažava druge, a kakvu politiku vode pojedini politički predvodnici bošnjačkog naroda vidjelo se kada su zabranjeni protetsi u Sarajevu konstitutivnom narodu u BiH – Srbima, kao i juče na obilježavanju stradanja Srba u Garavicama.

Ona je dodala da to samo govori o radikalnoj politici pojedinih političara u FBiH koji još žive u 1992. godini pokušavajući da svoje ratne ciljeve o unitarnoj BiH, o BiH bez Srba i Hrvata, završe u ovoj 2023.

– Milorad Dodik je lider kakvog Bošnjaci nikada neće imati. On je lider mira, saradnje, lider koji želi prosperitet i bolji život i Srba i Hrvata i Bošnjaka u dejtonskoj BiH koja samo tako i može opstati. I zato, dok je srpskog naroda, Mehmedović i razni drugi Mehmedovići poštovaće srpski narod, Republiku Srpsku i instituciju predsjednika Srpske. U suprotnom, zaboravite na dejtonsku BiH. Prošlo je doba robovlasničkog društva, neće Srbi biti ničiji robovi, a najmanje plaćenih sudija i tužilaca. Tek ćete vidjeti šta je srpski ponos – poručila je Vulićeva.