Vulić: Separatistička retorika dolazi iz američke Ambasade

1
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za da separatistička retorika u BiH dolazi iz Ambasade SAD, za razliku od politike i retorike Milorada Dodika koji se zalaže za dejtonsku BiH.

– Čuvanje i odbrana imovine nije separatistička politika, već politika patriotski orijentisanog predsjednika Republike Srpske koji je položio zakletvu da će čuvati Srpsku i braniti interese srpskog naroda. Otcjepljenje je naš odgovor na stalno urušavanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i to direktno od Ambasade SAD u BiH. Opasno je to što rade daktilografi zaposleni u toj ambasadi zagovarajući godinama unitarnu BiH, a ne dejtonsku – naglasila je Vulićeva.

Ona je ukazala da su jedina opasnost po BiH zaposleni u Ambasadi BiH i njihov kolovođa Majkl Marfi.

– U želji da preuzme prirodna bogatstva BiH, Marfi je spreman na sve, pa i narode u BiH staviti na doboš – rekla je Vulićeva reagujući na saopštenje Ambasade SAD u kojem se navodi da je, kako kažu, separatistička politika Milorada Dodika opasna, ne samo po stabilnost i bezbjednost BiH, nego i cijelog regiona zapadnog Balkana.

Ona je poručila Marfiju i zaposlenima u Ambasadi SAD da prestanu više da govore o ljudima koji žive u Republici Srpskoj, jer već svi znaju šta im misle.

– Mrzite nas, želite etnički da nas protjerate iz BiH, oduzmete naša prirodna bogatstva i stvoriti unitarnu, bošnjačku BiH. To vam, gospodo, nećemo nikada dozvoliti – poručila je Vulićeva.