Vulić: Srpski narod daće svoj sud o izdajnicima i klimoglavcima iz SDS-a i PDP-a

20
Foto: SRNA

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da srpskom narodu i Republici Srpskoj ne trebaju nikakvi neprijatelji, niti stranci, sve dok postoje izdajničke stranke SDS i PDP.

Vulićeva je istakla da su poslanici Kluba SDS-PDP-Za pravdu i red danas, u sred Sarajeva pokušali da izvedu nemušti, jadni i bijedni performans, koji samo potvrđuje da nije njima do Republike Srpske i srpskog naroda, već do malo vlasti.

– Samo me zanima kako će ti ljudi, za koje sam smatrala da su iole ozbiljni, s obzirom na njihove godine, a ne na političku karijeru, jer je ni nemaju, večeras, sutra, prekosutra doći u Istočno Sarajevo, Banjaluku, Pale i pogledati u oči svojim sugrađanima i svojim biračima koji su ih doveli u zajedničke institucije – rekla je Vulićeva.

Nažalost, rekla je ona, još jednom su pokazali da su spremni preko mrtvih da gaze da bi se dočepali sarajevskih fotelja.

– Ti isti bi ne sutra, već koliko je sad i odmah potpisali da se odriču Republike Srpske, njenih institucija, imovine, grobova srpskih junaka samo da se dočepaju vlasti. I dosta je više njihovog pozivanja na to da je SDS državotvorna stranka. Na lovorikama onih koji su početkom 1992. godine odlučno rekli NE ponižavanju, satanizaciji i ugnjetavanju Srba, ne mogu da žive izdajnici srpskog naroda. Ne brukajte ondašnji SDS koji nije bio stranka već narodni pokret, ne brukajte Radovana Karadžića, Momčila Krajišnika, Aleksu Buhu, Nikolu Koljevića, Biljanu Plavšić i mnoge tadašnje srpske intelektualce, naše borce i stvaraoce Republike Srpske, vi dojučerašnji vlasnici butika i vođe navijačkih grupa. Sram vas bilo čime se služite u vrijeme kada se borimo da sačuvamao našu svetinju Republiku Srpsku – poručila je Vulićeva.

Ona je upitala zar tim individuama toliko stalo do svjetla kamera i bliceva, do vlastitih primanja da su spremni tako nisko da padnu u očima svog naroda, majki koje kosti svojih sinova još traže po sarajevskim jamama.

– Sramota me je s kim živim u Republici Srpskoj, i dišem isti vazduh. Samo vi, perfidni izdajnici, radite svoj posao, klimajte glavom Kristijanu Šmitu, Majklu Marfiju i inim srpskim neprijateljima, a narod i Republika Srpska će dati svoj sud. Partije koje predstavljate ionako postoje samo još u tragovima, a poslije ovog sramnog čina u Sarajevu i otvorenog dodvoravanja stranim ambasadorima, vašim mentorima i muslimanskim prijateljima, čini mi se da će vam preostati samo da ugasite svjetlo i stavite ključ u bravu partijskih prostorija – poručila je Vulićeva.