Vulić: Teško onom koga brani američka Ambasada u BiH i njeno osoblje

11
Foto: SRNA

Šef Kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da bi saopštenje imalo bilo kakav kredibilitet, trebalo bi da se zna njegov autor, a Bošnjaci iz SDA zaposleni u Ambasadi SAD u BiH i sami su svjesni da uzaludno „vodanje“ nazovi diplomata u BiH po tekijama, raznim riznicama i sarajevskim sećijama SDA ne donosi uspjeh.

– Da bi BiH sačuvala svoj suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter konačno bi trebalo da prestanite da se iživljavate nad Srbima i Hrvatima. Prestanite od BiH da pravite jednonacionalno društvo jer ona to nije i nikada neće biti – istakla je Vulićeva, reagujući na saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem se navodi da je, kako kažu, Milorad Dodik u krivu ako misli da će SAD stajati po strani dok on gura BiH u sukob, te da će SAD štititi BiH.

Vulićeva je ponovila da je Republika Srpska za dejtonsku BiH i da bi i Ambasada SAD trebala da štiti Dejtonski sporazum, a ne islamsku BiH i interese Bošnjaka, jer u BiH žive i Srbi i Hrvati kao konstitutivni narod.

– I ko ste vi da nas braniti od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je legitimno izabran na demokratskim izborima i koji zastupa volju većine birača u Republici Srpskoj!? Ne treba vi da branite Srbe od bilo koga, a pogotovo od predsjednika Dodika. Za početak pročitajte Dejtonski sporazum da bi ga mogli poštovati, a ne da ga kršite na svakom koraku i praviti islamsku BiH. Mi treba da se branimo od vas i vaših zaposlenih muslimana u Ambasadi koji nam otimate prava. Šta očekujete još od nas, da svi Srbi stanemo u vrstu, pa da nas strijeljate?! Mi smo ponosni Srbi koji svoje ne damo, a tuđe nam ne treba i nismo od onih nad kojima vi možete da trenirate „strogoću“. A što se tiče toga da ćete vi nekoga braniti, samo to nemojte jer znamo kako prođe svako koga vi branite – poručila je Vulićeva.

Ona je dodala i da su saopštenja bombastičnih naslova način odvlačenja pažnje da se zvaničnici Srpske ne sastaju sa zaposlenima u Ambasadi SAD, a koliko je to ispravna odluka vidljivo je nakon svakog oglašavanja SDA iz koje pišu saopštenja u ime američke Ambasade.