Vulić: Uvažen zahtjev Kluba poslanika SNSD-a i preduzete mjere bezbjednosti

4
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH djelimično uvažio zahtjeve Kluba poslanika SNSD-a i preduzeo zatražene mjere obezbjeđenja.

– Mjere i radnje koje su preduzete u pogledu identifikacije svih lica koja ulaze u salu, angažovanost ministra bezbjednosti u SAvjetu ministara Nenada Nešića i direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića zadovoljavaju zahtjeve Kluba poslanika SNSD – potvrdila je ona.

Vulićeva je napomenula da SNSD-u nikada nije bio cilj da blokira procese, ali i da dalje ostaje pri stavu da moraju biti poštovani i uvažavani kako je to definisano Poslovnikom o radu Predstavničkog doma i Izbornog zakona.

– Bilo kakvo nepoštovanje u narednom periodu poslanika iz Republike Srpske zahtijevaće nekompromisne mjere. Prijava koju smo podnijeli je u proceduri i formalno-pravno smo učinili sve da osiguramo da se poštuju procedure i dignitet poslanika – naglasila je Vulićeva.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić odlučio je da danas pojača mjere obezbjeđenja ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, gdje se održava sjednica Predstavničkog doma.

Ranije je Vulićeva uputila inicijativu Nešiću u kojoj traži sprovođenje istrage o prijetanjama srpskim poslanicima koje je predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić iznio 19. aprila na sjednici ovog doma.