Vulić: Zaposleni u BHRT-u sami potvrđuju da rade u besmislenoj medijskoj kući

23
Foto: Sanja Vulić

Član Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da instrumentalizacija BHRT od ovog javnog servisa pravi fantoma, medijsku kuću koja se sve više pretvara u besmislenu skalameriju sa tendencijom urušavanja do konačne propasti.

– Nevjerovatno je koliko „bosanske patriote“ sve čine da unište institucije zemlje za koju se kunu da je toliko vole, a BHRT je primjer za to. Da je postojanje BHRT izgubilo svaki smisao, odavno je jasno, a to skoro svaki dan potvđuju nam i sami zaposleni svojim licemjernim dodvoravanjem bošnjačkom političkom korpusu – istakla je Vulićeva za Srnu.

Imajući u vidu da Upravni odbor BHRT-a ne reaguje na izrugivanje ćirličnog pisma, Vulićeva je pozvala generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića da sprovede disciplinski postupak protiv analfabete kakav je Elvir Bucalo, koji je ćirilicu nazvao hijeroglifima.

Vulićeva je podsjetila da je Karamehmedović pokrenuo niz disciplinskih postupaka, neutemeljenih i iz hira, kada je riječ o srpskim novinarima zaposlenim u ovoj takozvanoj medijskoj kući.

U slučaju da se Karamehmedović ogluši na ovaj sramni, necivilizacijski čin njegovog novinara, Vulićeva je najavila da će pokrenuti sve moguće procedura kroz Komisiju za saobraćaj i komunikacije i parlament BiH.

– Žalosno je ćutanje dijela međunarodne zajednice koja na bilo šta bošnjačko djeluje i prije nego što Bošnjaci iznesu u javnost svoju „uvrijeđenost“, a srpsko nije ništa vrijedno reagovanja iz vizure međunarodnih predstavnika, pa tako ni izrugivanje srpskog ćiriličnog pisma – naglasila je Vulićeva.

Novinar BHRT-a Elvir Bucalo juče je u najavi emisije nazvao ćirilično pismo hijeroglifima.