Vulićeva poručila OEBS-u: Zbog jednostranih istupa treba da se izvinite mom srpskom narodu i meni

24
Foto: SRNA

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je predstavnicima OEBS-a u BiH da su je oni učili da je važno iznošenje ličnog stava, zalaganje za poštovanje demokratije i ljudskih prava, te da njoj, kao poslaniku koju je birao narod, niko neće uskraćivati slobodu govora i djelovanja u okviru njenih dužnosti.

– Ne čudi me što štite poslušnicu i svoju miljenicu Vanju Bjelicu Prutina, isto kao me nije začudilo niti iznenadilo što nisu stali u moju zaštitu kada su pojedini mediji pozivali na moje ubisto ili kada su pripadnici sumnjivih pokreta pisali da me treba isjeći i majci četnikuši poslati u crnoj vreći. Ne, njima nisu važne prijetnje ubistvom upućene Sanji Vulić, jer ja nisam njihova miljenica, za razliku od Prutine – istakla je Vulićeva za Srnu.

Reagujući na saopštenje OEBS-a u kojem, kako kažu, osuđuju verbalni napad na člana Centralne izborne komisije Vanju Bjelicu Prutinu, Vulićeva je naglasila da ostaje pri ranijem stavu i ponovila da je Prutina vježbala i izvježbala izvlačenje kuglica kinder jaja iz zamrzivača jer joj je tako naređeno.

– Ne vidim čime kršim bilo kakav zakon ako iznosim svoj stav!? Jedini ko krši zakon, Ustav i raspakuje dejtonsku BiH su ljudi poput Prutine koje ne zanima šta radi Parlametarna skupština, već samo instrukcije Majkla Marfija i Kristijana Šmita koji žele prirodno bogatstvo BiH, a ne poštovanje Dejtona – rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da se Marfi i Šmit zalažu za duh, a ne slovo Dejtona i preko svojih poslušnika, među kojima je i Prutina, rade na razgradnji dejtonske i stvaranju unitarne BiH.

– Svi oni, zajedno sa OEBS-om, zbog ovakvih jednostranih istupa treba da se izvine mom srpskom narodu i meni, jer nas ciljano, namjerno i svjesno tjeraju sa ovih prostora. Republika Srpska i srpski narod su vječni i nigdje neće ići koliko god se strani okupatori i srbomrsci upinjali da nas izbrišu raznim kršenjima zakona i Ustava. Dejtonska BiH ima budućnost, a sve ostalo što namjeravate da uradite sa srpskim narodom unaprijed je osuđeno na propast – poručila je Vulićeva.