Za sufinansiranje projekata iz kulture 819.940 KM

36
Foto: Vlada Republike Srpke

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas rezultate javnih konkursa za sufinansiranje i programa u kulturi za 2022. godinu, za šta će biti izdvojeno 819.940 KM.

Riječ je o 198 projekata.

Danas su takođe objavljeni i rezultati Javnog konkursa za sufinansiranje projekata kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina za 2022. godinu. Ovdje će Ministarstvo sufinansirati 19 projekta u ukupnom iznosu od 30.000 KM.

Iz resornog ministarstva su dodali i da će rezultati Javnog konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti izdavačke djelatnosti, Javnog konkursa za otkup knjiga i Javnog konkursa za otkup likovnih djela u 2022. godini, biti naknadno objavljeni, s obzirom na to da je potreban duži vremenski period za procjenu i stručno vrednovanje projekata.

Iz oblasti muzičke i muzičko-scenske umjetnosti u svim kategorijama biće sufinansirano 35 projekata. U oblasti pozorišne produkcije biće podržano devet projekata i osam projekata u oblasti pozorišnih manifestacija.

Ministarstvo će sufinansirati i 27 književnih manifestacija, 27 projekata u oblasti vizuelne i multimedijalne umjetnosti, 41 projekat kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, 45 projekata iz oblasti kulturnog nasljeđa i šest programa rada reprezentativnih strukovnih udruženja.