Zaharova: Bugarskog premijera smijenili Betmen i žena-mačka

39
Foto: balkaneu.com

Sada već bivši bugarski premijer Kiril Petkov izjavio je da krivicu za njegov odlazak sa položaja snosi, između ostalog, i ruska ambasadorka u toj zemlji Eleonora Mitrofanova.

Osvrćući se na ovu tvrdnju Petkova, koji je osim ruske ambasadorke označio još trojicu političara kao krivce za njegov odlazak, portporolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ironično je prokomentarisala da onda na tom spisku nedostaju i neki od izmišljenih likova.

– Neodostaju još samo Betmen i žena-mačka. Mislim, čovjek se umorio, počeo je da bunca – rekla je Zaharova ironično, prenosi Sputnjik.

Bugarski parlament izglasao je nepovjerenje vladi Kirila Petkova, a odlazeći premijer je izjavio da su krivci za pad njegove vlade i Deljan Pejkovski, lider strane GERB, bivši premijer Boris Borisov kao i Slavi Trifonov čija je stranka „Postoji takav narod“ ranije napustila vladajuću koaliciju.

Radio-stanica BNR prenijela je da Petkov rekao da je želio da brani interese zemlje, a da su aktivnosti opozicione partije „Preporod“ dovele do prodora ruskih interesa, navodi Sputnjik.