Cvijanović: Kadrovi PDP-a učestvovali u prisluškivanju rukovodstva Srbije

67
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je čudno da o tome kako Milorad Dodik svađa Srbiju i Republiku Srpsku govori baš Igor Crnadak, čiji su partijski kadrovi u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH učestvovali u prisluškivanju rukovodstva Srbije.

Upitana da prokomentariše izjavu poslanika i potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik „želi da posvađa Republiku Srpsku i Srbiju“, Cvijanovićeva je istakla da javnost u Republici Srpskoj i Srbiji, za razliku od Crnatka, nije zaboravila da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dokaze o nelegalnom prisluškivanju svojevremeno pokazao Mladenu Ivaniću, Crnatkovom počasnom stranačkom predsjedniku.

– Inače, izjave Igora Crnatka su neozbiljne i predstavljaju jeftin politički trik. Kada Milorad Dodik učestvuje u radu Predsjedništva, onda galame o tome kako krši zaključke Narodne skupštine, a kada ne učestvuje, onda opet galame da nas srpski član Predsjedništva svađa sa Srbijom – rekla je Cvijanović u izjavi za Srnu.

U svakom slučaju, naglasila je predsjednik Srpske, politika PDP-a se ne svodi ni na šta drugo osim na galamu, kojom bezuspješno pokušavaju da nadomjeste manjak političke autonomije i potpuno odsustvo političkih ideja.