ŽRS: Putnički voz udario ženu na otvorenoj pruzi između Čelinca i Vrbanje

4
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Putnički voz „Željeznica Republike Srpske“ jutros je udario ženu koja se nalazila na kolosijeku na otvorenoj pruzi između željezničkih stanica Čelinac i Vrbanja, saopšteno je iz te kompanije.

U saopštenju se ističe da je da je mašinovođa uočivši žensku osobu kako prelazi prugu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se, nažalost, nezgoda i vanredni događaj nije mogao izbjeći.

Iz ŽRS su naveli da se vanredni događaj desio u 9.30 časova, a da je putnički voz saobraćao na relaciji Doboj – Banjaluka.

– Uviđaj je u toku, a povrijeđena žena je odvezena ambulatnim kolima službe Hitne pomoći Banjaluka – potvrdili su iz ŽRS.

Na lice mjesta po prijavi vanrednog događaja, izašle su nadležne službe Hitne pomoći, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS.

Iz „Željeznica“ apeluju i upozoravaju građane na obavezno poštovanje propisa, zabranu hodanja prugom i zadržavanja na kolosijecima, kao i na obavezno poštovanje zabrane prilaska pruzi na mjestima gdje to nije dozvoljeno.

– Željeznička pruga prelaze se isključivo na mjestima gdje je to dozvoljeno i predviđeno – podsjeća se u saopštenju i dodaje da su pješaci, kao i svi drugi učesnici u saobraćaju, obavezni da poštuju signalizaciju i znakove upozorenja kraj pruge, te da se ne kreću po pruzi.