Žunić: Očekujem jedinstvene stavove na posebnoj sjednici Narodne skupštine

8
Foto: SRNA

Očekujem da na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske budu iskazani jedinstveni stavovi o zaključcima koji se odnose na povlačenje sudije iz Srpske u Ustavnom sudu BiH ili rokovima za formiranje određenih institucija, izjavio je šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić.

Žunić je nakon sjednice Kolegijuma NSRS istakao da „pitanje imovine jeste osnovno pitanje djelovanja Ustavnog suda BiH“.

– Siguran sam da će u toku rasprave ovo pitanje biti jedna od važnih tema. Smatram da je pitanje imovine, pored svih loših stvari koje je Ustavni sud pravio po Srpsku, presudno za naše stavove i nedavanje više legitimiteta Ustavnom sudu BiH – poručio je Žunić.

Kada je riječ o uzdržanosti zamjenika ambasadora BiH u Savjetu Evrope Tanje Milašinović prilikom glasanja o članstvu tzv. Kosova u Savjetu Evrope, Žunić je naglasio da je jasan stav svih institucija Srpske, a to je da je Kosovo dio Srbije.

– Ne bih ulazio u njenu političku istoriju, ali jasno je da je birana dok je član Predsjedništva BiH bio Mladen Ivanić i da je imala podršku Igora Crnatka dok je bio ministar inostranih poslova u Savjetu ministara – naveo je Žunić.

Podsjetimo, posebna sjednica NSRS biće održana sutra u 12.00 časova.