Zvorničanima predstavljena gastronomska i turistička ponuda Vojvodine

26
Foto: SRNA

Nekoliko vojvođanskih gradova i opština predstavilo je svoje proizvode u Zvorniku na otvorenom prostoru, koje su Zvorničani mogli da degustiraju, te da na štandovima preuzmu brošure u kojima su navedeni turistički potencijali Vojvodine od aktivnog odmora u prirodi, kampova, cikloturizma, pa do ruralnog bogatstva ove pokrajine.

Gradonačelnik Kininde Nikola Lukač izrazio je zadovoljstvo što je sa svojim saradnicima i predstavnicima Turističke organizacije Vojvodine prisustvovao predstavljanju potencijala Vojvodine u Republici Srpskoj, odnosno gradu Zvorniku.

Lukač je rekao da su vojvođanski izlagači, u okviru manifestacije „Dani Vojvodine u Republici Srpskoj“, Zvorničanima ponudili gastronomske proizvode, kao i turističke potencijale kojima raspolaže Vojvodina.

On je izrazio očekivanja da će uskoro Zvorničani ponuditi Kikinđanima svoje turističke i gastronomske potencijale, a sve s ciljem ostavrivanja nove i čvršće buduće saradnje, kao i održavanja tradicije, kulture i običaja ovoga i vojvođanskog podneblja.

Foto: SRNA

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je izložba gastronomskih i turističkih dostignuća Vojvodine sjajna prilika da se ljudi iz Zvornika upoznaju iz prve ruke, jer sudeći po ovim specijalitetima Vojvođani imaju šta da pokažu i ponude.

– Ove turističke i gastronomske izlože prilika je da se više okrećemo vlastitim resursima i da stičemo navike i poštovanje prema našim dobrima u smislu turističke ponude – rekao je Stevanović.

Stevanović je najavio za proljeće posjetu turističkih i gastronomskih radnika Zvornika Vojvodini, odnosno nekom od vojvođanskih gradova koje domaćini budu odabrali.

Foto: SRNA

Na šetalištu u centru Zvornika 10 izlagača iz Vojvodine je, u okvir manifestacije „Dani Vojvodine u Republici Srpskoj“, predstvailo svoj slani i slatki gastronomski porgram, razne vrste pića i turističke potencijale.

Događaju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić, direktor Torističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, te predstavnici privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske.