Banjaluka: Koncertom Marije Šerifović počela trodnevna proslava

41
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

U Banjaluci je sinoć održan veliki koncert Marije Šerifović, prvi u nizu od tri novogodišnja koncerta koje Gradska uprava organizuje za sugrađane i sve posjetioce grada na Vrbasu.

Brojni Banjalučani i gosti uživali su u koncertu jedne od najpopularnijih regionalnih zvijezda.

Fenomenalna atmosfera na koncertu Marije Šerifović u centru Banje Luke! Više hiljada Banjalučana i turista iz zemalja…

Posted by Grad Banja Luka on Monday, December 30, 2019

Večeras u Banjaluci nastupa Jelena Tomašević od 21.00 do 23.00 časova, a zatim Crvena jabuka koja će zabavljati prisutne sve do jedan čas iza ponoći.

Prvog dana Nove, 2020. godine, od 21.00 počinje veliki koncert mlade pjevačice Aleksandre Prijović.

Dječija nova godina

I najmlađi će u 2020. godinu ući raspjevano i veselo. Program Dječije nove godine biće održan u „Zimskoj varoši“ na Trgu Krajine. Početak je zakazan tačno u podne 31. decembra, a program počinje pjesmom u izvođenju mladog Banjalučanina Danila Milosavljevića.

Potom će književnik za djecu Jovo Čulić govoriti poeziju i razgovarati sa prisutnim mališanima.

Uslijediće predstava „Deda mrazova ženidba“, koju će izvesti Gradsko pozorište Jazavac. Za kraj programa, planiran je muzički dio, ovaj put u izvođenju Đurđevdanske zvjezdice Elene Kesić iz Banjaluke.

Doček Dječije nove 2020. godine biće upriličen, kao i ranijih godina, uz svečano odbrojavanje i Djeda Mraza. U tom trenutku, u vazduh će biti pušteno i stotinu šarenih balona.

Dječija nova godina je samo jedan od segmenta bogatog programa koji Banjaluka priprema povodom novogodišnjih praznika.

Svi sugrađani i turisti, imaju priliku da posjete i „Zimsku varoš“ na Trgu Krajine, koja nudi bogat turistički i gastronomski sadržaj, kao i dječiji program uz veliko klizalište.

Besplatan javni prevoz

U toku novogodišnje noći, biće organizovan besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza. Raspored pogledajte ovdje.

Obustava saobraćaja

Zbog novogodišnjih koncerata, do 2. januara obustavljen je saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na potezu od zgrade Pošte Srpske do TC Ekvator.

Za vrijeme obustave saobraćaja, doći će do preusmjeravanja linija gradskog prevoza.

Autobusi koji saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do Ulice Milana Tepića, iz smjera juga, biće preusmjereni u Bulevar cara Dušana, te ulice Kninsku, Vidovdansku, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Istovremeno, autobusi koje saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Ulice Milana Tepića do Bulevara cara Dušana, iz smjera sjevera, biće preusmjereni u Ulicu Milana Tepića, za linije koje saobraćaju prema jugu u ulice Kninsku, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme obustave, u Ulici Milana Tepića na dijelu od Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića do Vidovdanske ulice, biće zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila.