Ćorić: Cilj Srpske mora da bude stvaranje razvijenog i stabilnog privrednog sistema

9
Foto: SRNA

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić poručio je večeras da cilj Srpske mora da bude stvaranje razvijenog i stabilnog privrednog sistema, te da sve treba podrediti ostvarenju tog cilja.

Otvarajući manifestaciju „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske“ za 2022. godinu, Ćorić je rekao da je jaka privreda najbolji odgovor na poremećaje globalnog tržišta.

– Zbog toga u fokusu svih politika mora biti rast i razvoj naših privrednih društava sa snažnom primarnom proizvodnjom kao osnovom razvoja prerađivačkog sektora – istakao je Ćorić u obraćanju u Banskom dvoru u Banjaluci.

On je napomenuo da je Privredna komora u tri decenije postojanja rasla i razvijala se zajedno sa Republikom Srpskom i drugim važnim institucijama.

– Iako suočena sa brojnim izazovima, Privredna komora Republike Srpske se za ovih 30 godina izgradila u istinsku kuću privrede sa jasno definisanom institucionalnom ulogom u privrednom sistemu Srpske – istakao je Ćorić.

Foto: SRNA

On je rekao da se Privredna komora pokazala kao pouzdan partner Vlade Republike Srpske u kreiranju povoljnih uslova poslovanja, ističući da je dosadašnja saradnja temelj na kojem se jedino mogu graditi buduća sistemska rješenja u funkciji daljeg razvoja privrede.

Ćorić je naveo da je privreda Republike Srpske, uprkos svim teškoćama i izazovima zbog pandemije virusa korona i globalnih sukoba, zabilježila značajan rast u gotovo svim parametrima.

Manifestacija se održava u organizaciji Privredne komore Republike Srpske s ciljem afirmacije i promocije uspješnih privrednih društava i privrednika.

Manifestaciji prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić, potpredsjednik Srpske Davor Pranjić.

Prisutni su i ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Privredne komore Srpske, narodni poslanici, gradonačelnici i načelnici opština, mnogobrojni privrednici, te predstavnici diplomatskog kora.

Medijski pokrovitelj manifestacije, koja se održava u Kulturnom centru Banski dvor, je Radio-televizija Republike Srpske.