Ćosić sa Pingom: Saradnja sa Kinom zasnovana na objektivnom sagledavanju situacije

2
Foto: Ljubiša Ćosić/Facebook

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je Srni nakon sastanka sa ambasadorom Kine u BiH Đi Pingom da su se Kina i njihovi diplomatski predstavnici dokazali kao prijatelji, da je njihova podrška iskrena i konkretna i, što je veoma važno, nije uslovljena nerealnim političkim zahtjevima, već je zasnovana na objektivnom sagledavanju situacije.

Ćosić je istakao da grad Istočno Sarajevo godinama doprinosi promovisanju kineske tradicije, kulture, jezika, prvenstveno u okviru Centra za kineske studije na Filozofskom fakultetu na Palama, aktivnosti Matične biblioteke, a otvoreni su i za saradnju sa kineskom privredom.

U tom kontekstu, rekao je Ćosić, grad ima dobre kontakte sa kineskim kompanijama kao što su „Sinohidr“, „Pauer Kina“ i „AVIK“, koje su zainteresovane za neke od kapitalnih projekata u Istočnom Sarajevu.

– Drago mi je da tu vrstu saradnje podržava kineska Ambasada sa ambasadorom Đi Pingom na čelu, što znači da imamo i zvaničnu podršku Kine – istakao je Ćosić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog današnje posjete kineskog ambasadora, sa kojim grad Istočno Sarajevo ima izuzetno dobre odnose.