Cvijanović: Raditi na tome da život stabilno funkcioniše

26
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da će u narednoj godini dati sve od sebe da život u Srpskoj stabilno funkcioniše, te da to treba i drugi da učine.

Na prijemu povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, za delegacije privrednika iz Srpske, sportista, studenata i nagrađenih učenika, kulturnih i naučnih radnika i predstavnika izdavača, Saveza nacionalnih manjina i predstavnike medija, Cvijanovićeva je ocijenila da svako na svom poslu i sa svoje pozicije može dosta uraditi za Srpsku.

– Ne smijemo iznevjeriti očekivanja naših građana i ne smijemo prokockati tako veliki politički kapital, a on se manifestuje kroz ljubav prema Republici – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je obezbijeđena stabilnost institucija bez obzira što je bilo raznih napada i obezvređivanja i nastojanja da se pokaže da nisu u stanju da izvršavaju svoju ulogu.

– Uspjeli smo pokazati da su institucije tu i da su stabilne – istakla je Cvijanovićeva i zahvalila svima koji su svoj doprinos dali u institucionalnom smislu, a građanima za datu ljubav.

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Ona je podsjetila da je vlast u Republici Srpskoj uspjela da povećava plate i penzije, da je socijalna slika bolja jer su i u tom pogledu uspjeli da izdvoje više novca.

– Svaka godina nosi neki rekordni pokazatelj zaposlenosti, naš rast je stabilan i sve su to pretpostavke da budemo dovoljno zadovoljni – ocijenila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla kako je ponosna na ono šta je Republika Srpska, na sve ljude koji razumiju koliko je važno da se ona gradi i bude stabilna i koji neće zaboraviti kako je nastajala i koliko je trebalo teških političkih odluka, prolivene krvi i stradanja tokom rata, što se, kako je naglasila, mora cijeniti.

Ona je naglasila da instuicije uspjevaju prepoznati i nagraditi mlade talente, sve koji su uložili napor i napravili nešto od sebe.

Cvijanovićeva je svima poželjela srećne praznike i Dan Republike koji će, kako je navela, i ove godine biti veličanstveno obilježen.

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je institucije Srpske rade na stvaranju pozitivnog ambijenta kako bi dobre ideje došle do izražaja.

– Nadam se da ćemo u narednom periodu, institucionalno, kako smo djelovali kao jedini organizacioni dio BiH koji je funkcionisao u godini na izmaku. Nadam se da će u 2020. biti još bolje – poručio je Čubrilović.

On je okupljenim poželio usješnu i srećnu Novu 2020. godinu i srećan Dan Republike.

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstutitivni status.