Dodik čestitao Badnji dan i Božić, poželjevši svima radost, mir i sreću

61
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i praznik Hristovog rođenja – Božić, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik donese svima radost, mir i sreću.

– Želim da vam Božić svima donese snagu da se izborite sa izazovima sa kojima se susrećete i da ovaj praznik ispuni svaki dom toplinom, radošću i slogom – istakao je Dodik.

On je naglasio da je Božić najradosniji porodični praznik kada se okuplja cijela porodica i slavi sa najbližima i najmilijima i zato su ljubav, razumijevanje, solidarnost i tolerancija poruke koje nam ovaj praznik donosi i koje nas ispunjavaju.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da Badnje veče donese svima mir, spokoj i ljubav, a Božić zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav „Mir Božiji – Hristos se rodi“ svim vjernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji – u miru i radosti, u krugu svoje porodice i prijatelja – poručio je srpski član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.

Srpska pravoslavna crkva 6. januara proslavlja Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić, 7. januara.

Službama bdenija i nalaganjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo.