Dodik čestitao rođendan Putinu

27
Foto: Dodik i Putin (arhiva)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rođendan predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, poželjevši mu dobro zdravlje, ličnu sreću i uspjeh na svim poljima, te izrazio zahvalnost na naporima koje čini na promociji mira, stabilnosti i ravnopravnosti naroda u cijelom svijetu.

– Poštovani predsjedniče, čast mi je i zadovoljstvo da Vam poželim srećan rođendan, dobro zdravlje, mnogo sreće i uspjeha u životu kako na privatnom, tako i na profesionalnom planu – naveo je Dodik u čestitki.

On je naglasio da su bliski i bratski odnosi sa Ruskom Federacijom jedan od strateških prioriteta Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.

– Kao srpski član Predsjedništva BiH želim da izrazim svoju čvrstu opredijeljenost da nastavimo da radimo na jačanju odnosa sa Ruskom Federacijom na svim poljima, od ekonomije, privrede, tirizma, pa do obrazovanja i kulture – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva izrazio je zahvalnost ruskom predsjedniku i rukovodstvu Ruske Federacije na podršci i pomoći koju su pružili, kao i dosljednom stavu kada je riječ o unutrašnjim prilikama u BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Uz najljepše želje za Vaš rođendan, molim Vas, poštovani predsjedniče, primite izraze mog dubokog poštovanja – naveo je Dodik u rođendanskoj čestitki.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas navršava 68 godina. Rođen je 7. oktobra 1952. godine u Sankt Peterburgu.

Od 31. decembra 1999. do 7. maja 2000. godine, po dekretu predsjednika u ostavci Borisa Jeljcina, vršio je dužnosti predsjednika Rusije.

U drugom predsjedničkom mandatu ovu funkciju obavljao je od 2004. do 7. maja 2008. kada je ga je na toj funkciji naslijedio Dmitrij Medvedev.

Putin je 8. maja 2008. godine izabran za predsjednika Vlada Rusije, a na predsjedničkim izborima održanim 4. marta 2012. pobijedio je u prvom krugu, osvojivši 63,7 odsto glasova birača.

Mandat je obnovio 26. marta 2000. godine kada je ponovo izabran za predsjednika Ruske Federacije.