Dodik: „Politika“ – svjedok istorije više od jednog vijeka

17
Foto: Reuters

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je glavnom i odgovornom uredniku „Politike“ Žarku Rakiću, redakciji i svim zaposlenim 116. rođendan sa željom da ovaj medij još dugo bude stub srpskog novinarstva i institucija srpskog naroda.

Dodik je naglasio da je „Politika“ svih ovih godina bila nezaobilazni hroničar i omiljeni prijatelj svih u Republici Srpskoj i dobrom dijelu BiH.

– Vi ste već više od jednog vijeka svjedoci istorije kroz koju prolazi srpski narod ma gdje on živio. Odlikuje vas profesionalnost, istina, objektivnost i aktuelnost i želim vam da tako i nastavite – ističe se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da zaposleni u „Politici“ još dugo rade na dobrobit srpskog naroda, te da ostanu vjerni patriotizmu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Još jednom primite moje iskrene čestitke za veliki jubilej koji obilježavate – naglasio je Dodik.

Najstariji dnevni list na Balkanu „Politika“ sutra slavi 116. rođendan. Ovaj list pokrenuo je Vladislav Ribnikar 1904. godine u Beogradu, a danas se smatra jednom od nacionalnih institucija u Srbiji.