Dodik u Trebinju: Jedinstvena manifestacija privrženosti identitetu naroda

48
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Trebinju da je proslava Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave grada i Crkvene opštine Trebinje, jedinstvena manifestacija posvećena praznicima Srpske pravoslavne crkve, koja baštini najveće i najznačajnije karakteristike, značaj i identitet srpskog naroda.

– Ovo je veliki dan ovog grada, veliki dan za čitavu Republiku Srpsku. Zato je važno da predsjednik Vlade (Radovan Višković) i ja u ovom važnom danu za Trebinje budemo zajedno – rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

On je naveo da proslava krsne slave grada i Crkvene opštine Trebinje oslikava jedinstvo srpskog naroda u Trebinju.

– Zato je veoma važno da se na ovakvom skupu ljubavi, kakav možemo da vidimo ovdje, okupljamo svake godine i pokažemo privrženost našem identitetu – rekao je Dodik.

On je sa Viškovićem prisustvovao u Trebinju prazničnoj večernjoj službi u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg povodom krsne slave grada i Crkvene opštine Trebinje – Preobraženja Gospodnjeg.

Dodik i Višković učestvuju i u svečanoj litiji ulicama grada.

Prethodno su se u Trebinju sastali sa njihovim preosveštenstvima vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, mileševskim Atanasijem i humskim Jovanom.

Trebinje je nizom aktivnosti obilježilo slavu grada – Preobraženje Gospodnje.