„Garda Panteri“: Ne bojimo se kukavica poput Orića, sjećamo se kako je pobjegao

8
Foto: Klix.ba

Udruženje „Garda Panteri“ reagovala je na prijetnje Nasera Orića, poručivši mu da se dobro sjećaju kako je tokom rata bježao sa fronta i ostavio narod.

– Povodom posljednje izjave Nasera Orića kako je sve počelo na Drini i kako će se završiti na Drini, mi borci jedne od jedinica koja je 1993. godine spriječila pokolj srpskog življa i Orićevim snagama nanijela najžešči udarac u ratu njegovu izjavu tumačimo kao potez očajnika – poručili su u Udruženju.

Oni su dodali da „čovjek koji je izgubio teritoriju koju je branio, izgubio vojsku i na kraju pobjegao, ostavio svoj narod nije ništa drugo nego obična kukavica koja ratnohuškačkim izjavama želi da popravi svoj poljuljani rejting među Bošnjacima“.

Naglasili su da se sjećaju Orićevog junačenja nad nedužnim civilima.

– Sjećamo se mi borci „Garde Panteri“ junačenja Orića nad nedužnim civilima i slabo naoružanim vojnicima Vojske Republike Srpske oko Bratunca. Kada su počekom 1993. godine u reon Bratunca upućene ozbiljne vojne snaga, kada su Orićeve snage zaustavljene, taj isti lažni heroj umjesto da prihvati borbu ostvlja svoj narod i bježi – kažu u „Gardi Panteri“.

– Ne bojimo se ovakvih lažnih boraca kao Orić. Nismo za rat, ali opet ćemo braniti Srpski narod i Republiku Srpsku – poručili su na kraju.