Kesić: Bolja saradnja sa ambasadorom BiH u SAD

27
Foto: ekspres.net

Nemamo pretenzija da budemo ambasada zato što znamo da nismo registrovani kao diplomatska misija, izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u SAD Obrad Kesić gostujući u emisiji Telering Radio-televizije Republike Srpske.

– Nažalost, ranije ambasada BiH u Vašingtonu nije uvažavala Republiku Srpsku, nije radila za dobrobit cijele BiH. Vlada u Banjaluci je to prepoznala i vidjela potrebu da se otvori predstavništvo u SAD – rekao je Kesić.

On je naglasio da imaju dobru saradnju sa ambasadorom BiH u SAD Bojanom Vujićem što je, kako je naveo, nešto novo.

– Imao sam komunikaciju sa prtehodnim ambasadorima. Sa dva ambasadora Srbina smo imali jako dobre odnose, ali nažalost, mislim da su oni koji su poslije njih dolazili bili u strahu da izgrade neku saradnju s nama – precizirao je Kesić.

Kesić je naveo da prati političku situaciju na Balkanu, ali da se zbog svoje pozicije ne bavi sa, na primjer, unutrašnjom političkom situacijom u Srbiji.

– Ne dajem nikakve izjave jer, nažalost, mnogi ljudi doživljavaju da šta god ja da kažem, ako se bavim politikom, da to dolazi ili od gospodina Dodika ili od vlasti u Republici Srpskoj. I onda je to nezahvalno – istakao je Kesić.