Medvedev se izborio sa Hurkačem poslije četiri sata i pet setova

5
Foto: @AustralianOpen/X

Ruski teniser Danil Medvedev savladao je Poljaka Huberta Hurkača u četvrtfinalu Australijan opena sa 3:2 u setovima – 7:6(7:4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4. Meč je trajao tri sata i 59 minuta.

Pravi maraton i izuzetno izjednačen duel u kom su nijanse presudile.

Da nas čeka velika borba, moglo se naslutiti od prvog seta, koji je okončan slavljem Medvedeva poslije taj-brejka.

U razmjeni brejkova u prva tri gema drugog seta, Hurkač završava sa prednošću 2:1. Poljak zatim oduzima servis Medvedevu za 5:2 i sigurno izjednačenje.

Medvedev je potom bio taj koji je bolje otvorio set, odbivši dve brejk-lopte rivala, pa uzvrativši na servisu Hurkača. Osvoji je prva tri gema i time stekao distancu za mirnih 6:3 na svom servisu, mada je mogao da reši već u osmom gemu. Nije iskoristio tri brejk-lopte u tom dijelu igre.

Hurkač je nastavio sa lavovskom borbom u četvrtom setu. Uspješno se vratio sa dva gema zaostatka i preokrenuo na 7:5 i egal u setovima 2:2.

Presudan momenat u petom setu bio je sedmi gem u kom Medvedev oduzima servis Hurkaču za 4:3 i potom potvrđuje svoj servis-gem.

Rival Medvedevu će biti pobjednik duela Karlos Alkaraz – Saša Zverev. Drugi polufinalni par čine Novak Đoković i Janik Siner.