Novakova dominacija uz malo oscilacija

32

Novak Đoković je rezultatom 3-1 u setovima uspio da savlada njemačkog predstavnika Jan-Lenarda Štrufa i da se plasira u drugo kolo Australian Opena.

Đoković je odlično počeo ovaj susret, bez ikakvih problema je osvojio prvi gem u kom je Štruf uz pomoć rama reketa dva puta slao lopticu u tribine.

Štruf je momentalno odgovorio sa dva vezana gema na svom servisu, da bi Novak u petom gemu napravio brejk, da bi ga ubrzo potvrdio i došao na korak od osvajanja prvog seta.

Imao je Novak vođstvo od 5:2 i prednost, ali je Štruf prvo vezao tri poena, a onda i još dva gema i stigao do 5:5. Set je otišao u traj-brejk, koji je Đoković sebi pripisao poslije dosta drame.

U drugom setu su stvari vrlo slično funkcionisale. U prva tri gema nije bilo iznenađenja, a onda je Novak Đoković uspio da napravi brejk i da stekne lijepu prednost koje se ovoga puta nije tako lako odrekao.

Sve je ličilo na prvi set. Štruf hrabar, Đoković odličan i stiže prednost od 5:2 u korist srpskog tenisera. Razlika ovoga puta je bila ta što je Novak bio oprezniji i staloženiji pa, samim tim, nije dozvolio nikakvo iznenađenje.

U trećem setu je Đoković ipak nešto slabije igrao, a i djelovao je nekako previše opušteno. Štruf je s druge strane bio „naoštren“ i odmah uzeo Novaku brejk. On se potom vratio u igru, brzim gemom na svom servisu, pa još jednim brejkom, da bi Štruf imao spreman odgovor, još jedan dobar servis, pa brejk i novo vođstvo od dva gema sa 4:2.

Još dva brza gema osvojio je Jan-Lenard Štruf i osvojio treći set vrlo ubjedljivo i nagovijestio da nas čeka sjajan nastavak susreta.

Četvrti set je počeo brejkom Novaka Đokovića. On je uspio vrlo lako da osvoji taj prvi, a potom i da potvrdi gem na svom servisu uz svega jedan osvojen poen Jan-Lenarda Štrufa.

Štruf se vratio u narednom gemu, smanjio na 2:1 i to je bio posljednji gem na ovom susretu koji je Jan-Lenard Štruf uspeo da osvoji.

Đoković je tako, ubjedljivo, ali uz malo oscilacija, uspio da se plasira u narednu rundu takmičenja.

Ovo je ujedno bila i 900. pobjeda za Novaka Đokovića u karijeri.