Otkazan Indijan Vels zbog virusa korona

15
Foto: Mark J. Terrill/AP

Masters u Indijan Velsu otkazan je zbog koronavirusa, saopštili su organizatori turnira.

Turnir u kalifornijskoj „pustinji“ trebalo je da krene u četvrtak, međutim usled rasprostranjenosti koronavirusa neće se održati.

– Suviše je veliki rizik za zdravlje stanovništva da se održi turnir ovakve veličine. Nije u interesu navijača, igrača i lokalnog stanovništva da turnir bude održan. Svi zajedno moramo da pokušamo da zaštitimo zajednicu od koronavirusa – piše u saopštenju organizatora, a rekao je doktor Dejvid Agus.

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, prošle godine zaustavljen je u trećem kolu ovog turnira.

– Svi smo veoma razočarani što se turnir neće održati, ali je zdravlje svih najvažnije. Spremni smo da se turnir održi nekog drugog datuma i istražićemo opcije – piše u saopštenju.

Pored Đokovića, prije godinu dana na ovom Mastersu učestvovali su i drugi srpski teniseri (Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović) od kojih je najdalje dogurao Kecmanović koji je eliminisan u četvrtfinalu turnira.

Titulu je osvojio Dominik Tim koji je u finalu savladao Rodžera Federera.

Šta se dešava s poenima zbog otkazivanja Indijan Velsa?

Vijest da je Masters u Indijan Velsu otkazan zatekao je sve ljude i glavno pitanje koje se postavlja je – šta će biti s poenima?

Poznato je da se pred svaki turnir teniserima oduzimaju poeni osvojeni na prethodnom izdanju.

Međutim, kako je turnir u kaliforniskoj „pustinji“ otkazan, igrači i igračice neće biti u mogućnosti da brane ono što su osvojili prije godinu dana.

Barem neće biti u mogućnosti da to urade u narednih deset dana, pošto su čelni ljudi Indijan Velsa izjavili da su spremni da organizuju turnir u nekom drugom terminu.

Dok se to ne uradi, gotovo je izvjesno da će se poeni oduzeti teniserima, smatra poznati novinar Žoze Morgado.

Portugalski novinar napisao je na Tviteru da će se poeni očigledno obrisati i da bi ATP lista poslije Indijan Velsa trebalo da izgleda ovako:

  1. Novak Đoković 10.175
  2. Rafael Nadal 9.490
  3. Dominik Tim 6.045
  4. Rodžer Federer 6.030
  5. Danil Medvedev 5.845

Ovdje će biti najviše oštećen Austrijanac Tim koji brani titulu, odnono 1.000 poena. Federer je prošle godine izgubio u finalu, što znači da će izgubiti 600, dok je Nadal zaustavljen u polufinalu – gubi 360 poena.

Đoković je izgubio u trećem kolu, odnosno izgubiće minimalan broj poena – 45.

Postoje spekulacije da će se na turniru u Majamiju duplirati bodovi, međutim pitanje je da li će se turnir na Floridi održati. U ovom trenutku zaista je teško predvidjeti kako će se dalje odvijati teniska sezona.