Perez ne odustaje od Superlige?

18

Brojni evropski mediji otkrivaju da predsjednik Real Madrida Florentino Perez neće odustati od konačnog formiranja i organizovanja fudbalske Superlige, te da postoji plan kojim želi izglasati nepovjerenje prvom čovjeku UEFA Aleksandru Čeferinu.

Navodi se da firma koju je Perez osnovao i koja je trebalo da rukovodi ovim takmičenjem još postoji i da će njeno buduće djelovanje biti usmjereno na „potkopavanja“ UEFA.

Iako je šest ekipa iz engleskog Premijeršipa napustilo projekat Superlige, saznaje se da Perez nijednog trenutka nije odustao od ove ideje i da je i dalje najposvećeniji ovom takmičenju. Dodaje se da ni Barselona nije daleko od želje da se oformi ovo takmičenje, kao ni Juventus, Inter i Milan koji prema svemu sudeći nisu okrenuli leđa prvom čovjeku Reala.

Ti klubovi ne namjeravaju da izađu iz novoosnovane firme, jer smatraju da su tako pravno zaštićeni i da ih Perez ne može finansijski kazniti za izlazak iz dogovora na koji su ranije pristali. Najveći strah postoji od tužbi, a navodno će se timovi iz Premijeršipa ubrzo susresti s tim problemom. Perez planira i pokretanje izglasavanja nepovjerenja Aleksandru Čeferinu i želi da staviti pod znak pitanja ulogu UEFA u regulisanju evropskih takmičenja.

Inače, UEFA osim organizacije takmičenja ima i zadatak da rukovodi procedurama, tj. da se bavi medijima, televizijskim prenosima i slično, zbog čega Perez smatra da imaju monopol nad fudbalom.