Pet fudbalera Crvene zvezde pozitivno na virus korona

13
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da su petorica igrača bila pozitivna na virus korona. Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić dobili su pozitivan nalaz.

– Pomenuti igrači se osjećaju dobro, nalaze se u izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom . Gobeljić, Jovančić, Petrović i Konatar su imali simptome bolesti pred meč posljednjeg kola Superlige Srbije protiv Proletera, kada je obavljeno testiranje, i iz predostrožnosti nisu bili toga dana na stadionu. Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan – ističe se u saopštenju Crvene zvezde.

Stanje igrača srpskog šampiona se pažljivo prati, a biće obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu.

– Igrače koji nisu bili u mogućnosti da podignu pehar šampiona Srbije, u čijem su osvajanju u velikoj mjeri učestvovali, čekaju medalje šampiona i biće im uručene na prvom zvaničnom meču kluba na našem stadionu. Klub im još jednom čestita veliki uspjeh i želi brz oporavak – naglašavaju u Zvezdi.

U saopštenju se ističe i da su “svi ostali igrači, članovi stručnog štaba, uprave i osoblja koji su u direktnom kontaktu sa prvim timom testirani i da su dobili negativan nalaz, odnosno da nemaju virus korona”.