Putin čestitao Božić

72
Foto: kremlin.ru

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Božić pravoslavnim hrišćanima i ruskim građanima, saopšteno je iz pres-služe Kremlja.

Božić je, kako vjeruje predsjednik, jedan od glavnih i najradosnijih hrišćanskih praznika, koji ima poseban moralni značaj, prenio je Sputnjik.

Putin je prethodno prisustvovao ponoćnoj službi u Crkvi Hrista spasitelja u Novo Ogarjevu, gdje se nalazi njegova zvanična rezidencija izvan Moskve.

– Ujedinjavanjem ljudi oko visokih duhovnih ideala i vrijednosti, Božić ispunjava srca radošću i svijetlom nadom, inspiriše dostignuća. Naravno, ovaj praznik je povezan sa dobrim porodičnim tradicijama koje se prenose sa generacije na generaciju – navodi se u Putinovoj poruci.

On je ukazao na „ogroman kreativni i istinski nesebičan doprinos očuvanju najbogatijeg istorijskog, patriotskog i kuturnog nasljeđa, jačanju institucije porodice i podizanju mladih“, koji daju Ruska pravoslavna crkva i ostale hrišćanske konfesije u Rusiji.

– Njihova interakcija sa državom i javnim organizacijama se razvija, međuvjerski dijalog se popravlja, velika pažnja se pridaje socijalnim uslugama, dobrotvornom radu i obrazovnim inicijativama. Tako važna, višestrana aktivnost vrijedna je iskrenog uvažavanja – poručio je Putin.