Putin: Spremamo odgovor na teroristički napad na Krimski most

15
Foto: Sergei Guneev/RIA Novosti

Na Krimskom mostu je bio izveden teroristički napad, dijete je ostalo bez roditelja, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin na sjednici Savjeta bezbjednosti Rusije posvećenom navedenom događaju.

– Noćas je na mostu izvršen još jedan teroristički akt. Poginuli su civili. Ranjeno je dijete i ostalo bez roditelja. Porodica je išla na Krim iz Belgorodske oblasti – rekao je Putin.

Prema rečima ruskog lidera, biće ustanovljene sve okolnosti napada na most.

Pored toga, potrebno je procijeniti štetu od napada i maksimalno operativno sve popraviti.

Putin je istakao da je „lijepa vijest“ da nisu povrijeđeni stubovi Krimskog mosta, „a to je najvažnije“.

Ruski predsjednik rekao je da čeka konkretne prijedloge za poboljšanje bezbjednosti na Krimskom mostu, jer je ovo drugi teroristički napad na strateški važan transportni objekat.

Ruski predsjednik je istakao da će Rusija, naravno odgovoriti na ovaj napad, a Ministarstvo odbrane tim povodom sprema prijedlog.

Potpredsjednik Vlade Rusije Marat Husnulin, koji je posle incidenta lično prošetao mostom rekao je da su oštećene drumske i željezničke dionice mosta. On je dodao da su stubovi mosta cijeli.

Na automobilskom dijelu nema saobraćaja, na željezničkom vozovi saobraćaju po redu vožnje. Prema rečima Husnulina, jedan kolosjek je pretrpio manja oštećenja, što ne utiče na kretanje vozova.