Rolan Garos pomjeren za septembar

11
Foto: wallpaperaccess.com

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu pomjereno je za kraj septembra, zbog aktuelne situacije sa pandemijom virusa korona.

Organizatori Rolan Garosa saopštili su da je novi termin drugog Grend slema od 20. septembra do 4. oktobra.

Pošto niko ne može da predvidi kakva će situacija biti do 18. maja, za kada je bio predviđen početak takmičenja u Parizu, organizatori su se odlučili za ovakvu odluku.

– Teniska federacija Francuske je donijela odluku da ovogodišnje izdanje Rolan Garosa bude održano od 20. septembra do 4. oktobra. Iako niko ne može da predvidi kakva će situacija biti 18. maja, sadašnje mjere su učinile da je nemoguće za nas da nastavimo sa našim pripremama i kao posljedica toga nismo u mogućnosti da održimo turnir u originalnom terminu – navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da je zaštita i zdravlje zaposlenih, igrača i navijača najvažnija.

– Donijeli smo tešku, ali hrabru odluku u ovoj nepredviđenoj situaciji. Ponašamo se odgovorno i moramo zajedno da radimo na zdravlju i sigurnosti svih – rekao je Bernar Žudičeli, predsjednik Francuske teniske federacije.

Saopšteno je i da će navijači, koji su već kupili ulaznice, moći da ih zamijene za novi termin, a ukoliko to ne žele, biće im vraćen novac.