Rusija: Napad na Krimski most izvela dva ukrajinska bespilotna plovila

10
Foto: AP Photo (arhiva)

Krimski most su protekle noći napala dva ukrajinska bespilotna plovila, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije.

– U 03.05 časova dva ukrajinska bespilotna plovila izvela su napad na Krimski most. Usljed izvršenog terorističkog napada oštećena je komponenta automobilske trake Krimskog mosta. Tom prilikom poginule su dvije osobe i povrijeđeno je dijete – navodi se u saopštenju.

U vezi sa incidentom pokrenut je krivični predmet po članu Krivičnog zakona „Teroristički akt“.

Na mjestu događaja rade hitne službe, bezbjednosne strukture sprovode sve neophodne operativne i istražne radnje.

– Istražitelji utvrđuju umiješane u organizaciju terorističkog akta iz redova ukrajinskih specijalnih službi i oružanih formacija – ističe se u saopštenju.

Izvor iz organa reda rekao je reporteru Sputnjika da će biti izvršeno vještačenje eksploziva.

Ranije je prvi čovjek Krima Sergej Aksjonov saopštio da je na Krimskom mostu obustavljen saobraćaj zbog incidenta kod 145. stuba mosta sa strane Krasnodarskog kraja.

On je pozvao stanovnike Krima i goste poluostrva da se uzdrže od putovanja preko Krimskog mosta i izaberu alternativne pravce preko novih regiona.

Prema riječima gubernatora Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova, u incidentu su poginula dva stanovnika regiona, muškarac i žena, a povrijeđena je njihova maloljetna kćerka.