Slavu Trebinja pokvario Nebojša Vukanović – blati, vrijeđa i provocira građane ovog grada

43
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Gradska uprava Trebinja saopštila je da narodni poslanik Nebojša Vukanović iznosi neistine i pokušava da omalovaži gradonačelnika Mirka Ćurića i njegove saradnike i da neće da dozvole da po ko zna koji put pokuša da naruši svečarsku atmosferu povodom slave Grada i Crkvene opštine – Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Iz Gradske uprave su naveli da se Vukanović još jednom, i to na slavu Grada, kada nije bilo nije ni vrijeme, ni mjesto, pohvalio da je „procurio“ navodni govor gradonačelnika Ćurića, tvrdeći da će taj isti govor pročitati na svečenoj sjednici Skupštine grada, pritom u svom tekstu koristeći veoma ružne riječi i rečenice koje vrijeđaju dostojanstvo svakog čovjeka.

– Međutim, navodni govor koji je objavio bio je zapravo tekst koji je pročitao spiker „Radio Trebinja“ za potrebe video prezentacije koja je emitovana na svečanoj sjednici – naveli su iz Gradske uprave.

Ono što je najtužnije je, kako su istakli, da je Vukanović bio prisutan na toj istoj sjednici i da nakon što je čuo da to nije govor gradonačelnika i da njegova objava ne odgovara istini – objavu nije uklonio i nije se izvinio za svoju „brzopletost“, već je svjesno ostavio napisanu laž punu uvreda i dozvolio komentatorima da blate Grad, gradonačelnika i svečarsku atmosferu.

Iz Gradske uprave su istakli da je očigledno da Vukanoviću iz određenih njemu bliskih struktura sugerišu da je najbolje da svoj grad, svog gradonačelnika i svoje sugrađane blati onda kada to niko ne očekuje – na krsnu slavu.

– U najmanju ruku, to je licemjerno, ako ni zbog čega drugog onda zato što je to uradio na Sveto Preobraženje, kada svi u Trebinju slave svoju krsnu slavu – navodi se u saopštenju.

Iz Gradske uprave Trebinje su istakli da je takvo ponašanje krajnje nedopustivo i da je zahtijevalo da se oni oglase i izvine svim građanima Trebinja i gostima Grada zbog nedoličnog ponašanja Vukanovića, koji je kod svih Trebinjki i Trebinjaca zbog ovakvog gesta izazvao samo žaljenje.

– Grad Trebinje zahtijeva od Nebojše Vukanovića da se javno izvini zbog iznesenih laži i konstruisanja događaja koji nemaju nikakvo činjenično uporište, u šta se i lično uvjerio na svečanoj sjednici Skupštine grada. To bi u najmanju ruku bilo bar pristojno – navodi se u saopštenju.