Stevanović: Ljubav, tolerancija i razumijevanje nemaju cijenu

24
Foto: SRNA

Svetom liturgijom u Crkvi Svetog Jovana Krstitelja, litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača na platou ljetne pozornice, Zvornik je danas obilježio krsnu slavu Svetu Petku Trnovu, zaštitinicu grada.

Foto: SRNA

Slavski kolač slomili su Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, premijer Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, sveštenstvo i građani.

Foto: SRNA

Prethodno je episkop Fotije služio pomen na spomeniku za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a vijence su položili Višković i Stevanović.

Foto: SRNA

Obraćajući se okupljenima, Stevanović je rekao da međusobna ljubav, tolerancija i razumijevanje nema cijenu i naglasio da je to najvažnije što treba da ima narod da bi ostao i opstao na ovim prostorima.

– Potrebno je da radimo svaki dan sve više i bolje, da svakodnevno učinimo nešto što će doprinijeti kvalitetu života naše porodice, nas samih i života svih sugrađana – rekao je Stevanović.

Foto: SRNA

On je poželio da se srpski narod u dobru raduje i da tradicija obilježavanja krsne slave i litija nikada ne bude iznevjerena, da se slavi na mnoga ljeta u miru, radosti i slobodi.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo što je ovogodišnja litija bila najmasovnija u posljednjih 12 godina, od kada se obavlja, te izrazio nadu da će svake naredne godine biti posjećenija.

Foto: SRNA

Svi da se vakcinišemo

Gradonačelnik Zvornika je ocijenio da je apelovao na sugrađane da se vakcinišu protiv virusa korona.

– Treba da se vakcinišemo svi, time ćemo sačuvati našu populaciju, naš zdravstveni kapacitet – rekao je Stevanović.

Foto: SRNA

On je dodao da je u gradu urađeno mnogo projekata, da se radi i dalje, da će tako biti i dalje, a sve u interesu građana i poboljšanja njihovog standarda i života.