Vasić: Muslimanski unitarizam u BiH nema nikakvu političku podlogu i podršku

27
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Puna je kotlina, i usta svakog sarajskog politikoida, države. Samo još sarajske ćenife nisu postale državne.

A krajnji domet te „drkave“ jeste sokačka mala podvala da MIP neće da proslijedi pismo srpskog člana Predsjedništva u UN.

U protekla dva-tri dana, pojavila su se dva žalosna artefakta velike države BiH.

Pismo 22 intelektualca i umjetnika, među kojima su i Bursać i Dunović, koji se obraćaju svijetu i vijeku, i gdje kažu da je BiH žrtva internacionalne agresije čiji je dio genocid i da visoki predstavnik ima ključnu ulogu u BiH.

Denis Bećirović je tražio vanrednu sjednu Predsjedništva BiH o opštem stanju krize BiH koje se generiše iz Republike Srpske. Predložio je i zaključke.

To je takvo socrealističko lingvističko i umno smeće da ne vrijedi ni citirati. Samo što je obojeno zelenim unitarizmom.

Osim Bećirovića, muslimani, Bošnjaci, a muslimani i Bošnjaci su dva različita pojma iza kojih stoje dvije različite politike sa istim unitarističkim ciljem, nemaju nikoga viđenijeg na političkoj sceni. To je, dakle, krajnji domet na ljestvici.

Bakir Izetbegović je još manje vrijedan jer je tolike godine i mandate utrošio u ništa. Bacio karte na Komšića i izgubio od Bećirovića.

Osim Bećirovića, nijedan stranački lider ne znači nešto na muslimanskom ćilimu politike.

Kada se eliminiše taj vjerski indukativ muslimanske i bošnjačke politike, jer to nije politika, ne ostane ništa kao podloga tog jednovjerskog unitarizma na kojem žele da se gradi BiH.

Ne postoji nikakav koncept države niti odnosa sa okruženjem, Evropom i EU.

Politika sirovog unitarizma uspjela je da masovno usadi samo mržnju u muslimanski živalj. Mržnja, koljačka, životinjska, protivsrpska i protivhrvatska, protivhrišćanska, veoma je jaka i duboka.

Nu.

Ona nije politička snaga. To je snaga srednjovjekovnog divljaštva.

Ona ne može da stoji iz politike unitarizacije. Iza politike Bećirovića i drugih.

Ona može da se oplodi samo u nekom budućem ratu, kada će se umjesto jednog Orića, pojaviti njih hiljadu. Ako se steknu uslovi.

To, podsvjesno, znaju 22 intelektualca i Bećirović, pa neprestano prizivaju Šmita, koga su obukli u suknjicu visokog predstavnika, da on bude politička snaga koja stoji iza unitarizma i koja ga realizuje. Što je, od Dejtona, u mnogim periodima, bila uspješna aktivnost.

Sada je svemu tome došao kraj.

Sarajska muslimanska unitaristička moć, rapidno kopni pred našim očima.