Velika pobjeda Srbije nad Južnom Korejom

17
Foto: IHF

Rukometašice Srbije su rezultatom 36:33 pobijedile Južnu Koreju u prvom meču druge faze Svjetskog prvenstva.

U prvom poluvremenu je Srbija bila dominanta i postigla čak 21 pogodak. Sam start utakmice jeste bio dobar, ali je i Južna Koreja znala kako da odgovori.

Međutim, Srbija je iz napada u napad igrala sve bolje i prednost je bivala sve veća i veća, posle pogotka Željke Nikolić sa desnog krila imala je Srbija plus 3, da bi se za tren oka to pretvorilo u 10:5.

Marija Obradović je zaradila i isključenje, ali to nije previše omelo izabranice Ljubomira Obradovića koje su uspijevale da održe svoju prednost od šest golova, a čak i da je uvećaju na sedam razlike i to poslije kontre koju je istrčala Kristina Liščević. Problem je nastao posle gola pošto je srpska rukometašica i pala i u suzama otišla na klupu.

Sve do posljednja dva minuta prvog perioda je Srbija imala velikih +7, a onda je preko Šin Koreja uspela da smanji to na 5 i da sa 21:16 odemo na poluvreme.

Katarina Tomašević je nastavila da se ističe fantastičnim odbranama, za 45 minuta je imala čak 8 i to sjajnih, dok je Trifunovićeva bila vrlo lepo raspoložena i ušla u seriju golova. Južnoj Koreji niko nije dao preko 27 golova, a Srbija je to uspela za nekih četrdesetak minuta.

Južna Koreja se probudila u jednom momentu. Rju i Šin su kreirale seriju od četiri gola za svoj tim, a Jelena Lavko je svojim šestim golom uspjela da je prekine i da održi Srbiju na pristojnoj razlici.

Foto: IHF

Koreja je igrala sve agresivnije, spustile su razliku na 4četiri gola, a Srbija ušla u “post”. Potom je Obradovićeva u pravom momentu postigla gol i to kada su sudije podigle ruku i napad je morao podhitno da se završava.

Iako je Koreja bila veoma dobra i veoma agresivna, iako je uspijevala na momente da spusti razliku i da makar prividno unese dramu u ovaj susret, Srbija je uspijevala da bude na pristojnom odstojanju, čak i kada je bilo tri razlike na samo dva minuta prije kraja.

Lavko je pokazala zbog čega je kapiten i u najvažnijem momentu postigla vrlo važan gol koji je Srbiji unio mirnoću i pomogao joj da uspješno privede meč kraju..

Upravo je Jelena Lavko bila najefikasnija sa sedam golova i to bez promašaja. Slađana Pop-Lazić je takođe bila bez promašaja sa pet golova, dok je Željka Nikolić imala isto toliko sa samo jednim promašajem, kao i Trifunovićeva, dok je pet golova iz osam šuteva imala i Liščevićeva.

Na drugoj strani, Rju je imala čak 10 pogodaka, Šin 6, koliko i Li, a Gvon 4.