Vidović: Jednokratna pomoć za penzionere u avgustu

19
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Ministarstvo finansija Republike Srpske je, u skladu sa Odlukom Vlade o jednokratnoj pomoći mladima u Srpskoj isplatilo je ukupno 9,2 miliona maraka na bankovne račune mladih koji su se registrovali putem aplikacije. Ovo je u emisiji Otvoreno rečeno Radija Republike Srpske potvrdila resorna ministarka Zora Vidović.

Ona je podsjetila i da će nasjtarija populacija-penzioneri u avgustu, takođe dobiti jednokratnu pomoć od stotinu maraka i to sve u cilju ublažavanja inflacije i poboljšanja životnog standarda.

Ministarka je potvrdila da budžet ostaje razvojni, i da će svi zacrtani projekti biti završeni.

Iz Ministarstva navode da je prijave za stotinu maraka pomoći za mlade moguće izvršiti do 25. jula ove godine. Ovo je prvi put da se ovakva finansijska pomoć upućuje direktno mladima. Ministarka Vidović objašnjava da je ovo primjer odgovorne politike i brige za sve kategorije stanovništva.

I penzioneri su već dobili povišicu od deset odsto, a u avgustu slijedi i jednokratna pomoć za penzionere.

Vidovićeva navodi da Vlada donosi mjere u cilju ublažavanja inflacije i pobljšanja životnog standarda, a stim u vezi doneseno je i nekoliko odluka kako ne bi došlo do nestašice hrane i energenata.

Naglasila je da je budžet Srpske stabilan, da ostaje razvojni čemu svjedoči i nastavak realizacije svih zacrtanih projekata od energetike do infrastrukture.