Višković obezbijedio stambeni kontejner za socijalno ugroženu osobu

10
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković obezbijedio je stambeni kontejner za privremeni smještaj Pere Sokolovića u selu Jaruge kod Bosanskog Grahova koji je jedan od rijetkih stanovnika ovog, u ratu razorenog sela.

Na molbu načelnika Grahova Uroša Đurana, predsjednik Vlade uputio je danas stambeni kontejner koji će socijalno ugroženom Sokoloviću osigurati privremeni dom nad glavom i obezbijediti mu lakši život u ovom, izolovanom selu, udaljenom od Grahova nekih 20-tak kilometara, objavljeno je na sajtu Vlade Republike Srpske.

– Naša dužnost i moralna obaveza je da pomažemo naš narod gdje god se on nalazio, pogotovo da se staramo o onim kojima je potrebna posebna pažnja društva. Zato nismo imali dileme da pomognemo opštini Grahovo koja nastoji da pomogne ovom čovjeku, čiji je život sve samo ne lak – rekao je predsjednik Vlade.

Načelnik Đuran ističe da će 39-godišnji Sokolović sada prvi put imati gdje da živi, nakon što su ga teške životne okolnosti primorale na život nedostojan čovjeka.

– Naš Pero je, zajedno sa ocem i majkom, koji su u međuvremenu preminuli, poodavno došao u Grahovo, kao izbjeglica iz Pakraca u Hrvatskoj. Život su mu obilježile izuzetne teške, porodične okolnosti, bolesti i tragedije, a svoj krov nad glavom nikad nije nije ni imao. Zato smo neizmjereno zahvalni premijeru Viškoviću što nam je, kad smo mu ispričali sa kakvim se mukama suočava ovaj čovjek, izišao u susret i obezbijedio stambeni kontejner kako bi život Sokolovića učinili podnošljivijim – ističe Đuran.

On navodi da veliku zahvalnost duguju i mještaninu Miloradu Ivetiću koji je besplatno ustupio zemljište za smještaj kontejnera, ali i Civilnoj zaštiti Republike Srpske koja je, uz prevoz kontejnera, obezbijedila i jednokratnu pomoć za Sokolovića.